Zwarte Pieten Discussie loopt uit de hand op Twitter

Zwarte Pieten Discussie loopt uit de hand op Twitter

Onze jongens van het Nederlands elftal worden ernstig gediscrimineerd op Facebook. Onder een selfie die Leroy Fer met zijn volgers deelde op Twitter, komen erg veel racistische reacties binnen.

Op de foto zien we onder andere Gregory van der Wiel, Kenneth Vermeer, Karim Rekik, Leroy Fer en helemaal vooraan Memphis Depay, die de selfie maakte. De Nederlandse selectie bestaat voor een groot deel uit gekleurde mannen en dat vonden veel Facebookgebruikers aanleiding om allerlei racistische opmerkingen te maken.

Zo maken meerdere voetbalfans op Facebook flauwe grappen met verwijzingen naar Zwarte Piet en vraagt iemand zich af waarom er zo weinig blanke voetballers op deze foto staan. Ook maken veel gefrustreerde gebruikers vergelijkingen met apen. Die gemene reacties zou je voorspelbaar kunnen noemen, maar erg opvallend is het grote aantal likes dat de racistische opmerkingen krijgen.

Op Twitter komen veel verbaasde reacties voorbij, ook van een groepje BN’ers. Zo schrijft Hadewych Minis: “Als je denkt dat discriminatie in NL erg meevalt, lees dan hoe er op onze Oranjehelden wordt gereageerd…” Ook Charly Luske, Ruben van der Meer en Robert Vuijsje delen de foto uit protest. “Diep triest.”