Rutte en Wilders gaan het Debat aan

Rutte en Wilders gaan het Debat aan

Gisteren (11-03-2021) hebben Mark Rutte en Geert Wilders een debat gevoerd. De strijd werd gevoerd bij Jeroen Pauw in de uitzending (Pauws Verkiezingsdebat). Het opmerkelijke aan dit programma is dat de voorgaande lijsttrekkers live aan de uitzendingen hebben deelgenomen.

Voor de zoveelste keer proberen de twee heren het land te overtuigen. Er werden naast stellingen ook persoonlijke vragen gesteld. In het gesprek kwamen huisdieren en wat te doen na je pensioen ook aan de orde.


Geert Wilders stond erop dat het programma niet Live opgenomen werd en wilde op voorhand het debat voeren.


Geen live uitzending

Waarom wilde Geert Wilders geen live uitzending? Mark Rutte stelde de lijsttrekker van de PVV een terechte vraag waarop hij indirect antwoord gaf. De lijsstrekker van de VVD sprak zijn mening daarover uit en gaf duidelijk aan dat hij graag een live debat zou willen voeren, maar werd daarbij niet gesteund door Wilders. Sommige politici houden van “een goede voorbereiding” beaamde Wilders.

Wat heeft het debat dan opgeleverd

Over enkele zaken zijn beide leiders het eens. Maar over het overgrote deel bestaat nog steeds weerstand van beide kanten. Wilders spreekt zijn duidelijke mening uit over excuses maken waarop Rutte zich daar niet in kon vinden. Rutte benoemde letterlijk dat Wilders een Somber en onverantwoord persoon is en dat hij nooit met hem samen zal gaan regeren.

De conclusie van deze twee lijsttrekker is dat ze dus nooit samen zullen regeren als het aan Mark Rutte ligt. De VVD is vooralsnog de grootste partij van Nederland op dit moment en dat zal mogelijk ook wel zo blijven.

Het hele programma kijken? Bekijk hieronder een klein stukje uit de uitzending: