“Vermijd Israël!” roept Pink Floyd naar artiesten toe

“Vermijd Israël!” roept Pink Floyd naar artiesten toe

De Britse band Pink Floyd roept The Rolling Stones op geen concert te geven in Tel Aviv. Volgens de band is optreden in Israël moreel verwerpelijk.

Pink Floyd-oprichters Roger Waters en Nick Mason hebben een verklaring gepubliceerd waarin ze The Rolling Stones vragen hun concert op 4 juni in Tel Aviv te staken.

In de verklaring op de Amerikaanse website Salon schrijven Walters en Maison dat ze met hun actie steun willen betuigen aan BDS, een internationale onafhankelijke organisatie die sinds 2005 langs geweldloze en juridische weg opkomt voor de belangen van het Palestijnse volk.

rolling stones

Racisme
“Wij willen rockbands die van plan zijn in 2014 in Israël op te treden verzoeken om die beslissing te heroverwegen”, aldus de voormalige Pink Floyd-musici. “Op dit moment in Israël spelen is het morele equivalent van spelen in Sun City tijdens de hoogtijdagen van de Zuid-Afrikaanse apartheid. Ongeacht wat je intenties zijn, door er concerten te geven voorzie je de Israëlische regering van propagandamateriaal om hun politiek van onrecht en racisme goed te praten.”, aldus de aankondiging.
Voor The Rolling Stones zal het concert op 4 juni het eerste concert in Israël zijn, in de 50-jarige carrière van de groep. De rockgroep heeft nog niet gereageerd op het verzoek.

Succes
Als één van de meest succesvolle en invloedrijke bands in de rockmuziek verkocht Pink Floyd wereldwijd meer dan 300 miljoen albums. Another brick in the wall (Part two) is één van de vele hits die de psychedelische band scoorde.

bron: telegraaf