Man Dordrecht mogelijk Ebola opgelopen

Man Dordrecht mogelijk Ebola opgelopen

Een man die mogelijk het Ebola virus heeft opgelopen is in het Albert Schweitzer Ziekenhuis opgenomen.

DORDRECHT – Dat lieten woordvoerders van het ziekenhuis en het RIVM zaterdagavond weten. Of het daadwerkelijk gaat om ebola is waarschijnlijk pas over een paar dagen duidelijk.

De man komt uit Sierre Leone, aldus een woordvoerder van het Erasmus MC in Rotterdam. In dat ziekenhuis zal hij onderzocht worden. Tot die tijd zit de patiënt in isolatie. ”Ook personen die bij hem zijn geweest in de huisartsenpost zijn apart genomen”, vulde de woordvoerder van het Albert Schweitzer ziekenhuis aan.

Aanvankelijk werd gemeld dat de man onwel was geworden op de spoedeisende hulp, maar dat bleek gebeurd te zijn op de huiartsenpost bij het ziekenhuis in Dordrecht. Patiënten op de spoedeisende hulp hebben dan ook geen enkel risico gelopen, benadrukt het ziekenhuis in een verklaring. De huisartsenpost is voorlopig wel gesloten.

Geen Zorgen
Patiënten in het Rotterdamse ziekenhuis hoeven zich volgens een woordvoerder geen zorgen te maken. ”Meneer gaat direct van de ambulance naar de isolatiekamer”, beloofde de voorlichter.
”Onderweg kan hij niets verliezen. Mensen die aan het bed komen moeten volledig huidsbedekkende kleding aan.” Of het daadwerkelijk gaat om een ebolabesmetting is volgens de woordvoerder vermoedelijk pas over een paar dagen bekend.

Regelmatige verdenkingen
Sinds er in Afrikaanse landen veel mensen besmet raken met de ziekte, zijn er ook in Nederland met enige regelmaat verdenkingen. Eind september waren er volgens het RIVM zeker vijftien verdenkingen. Mogelijk zijn dat er nu meer. Bovendien worden niet alle verdenkingen gemeld, omdat al snel blijkt dat er niets aan de hand is. Tot nu toe was het elke keer loos alarm in Nederland.