Top 5 SEO tips om hoger in Google te komen

Top 5 SEO tips om hoger in Google te komen

Dit artikel gaat over de top 5 seo tips om hoger in Google te komen. Het internet staat vol met miljoenen pagina’s met informatie over alle mogelijke onderwerpen. Decennia lang proberen zoekmachines het web af te speuren om “de zoeker” te helpen. Het ligt er natuurlijk aan waar iemand dan naar op zoek is.

Opvallen in Google met SEO

Wat direct opvalt bij het zoeken is dat er miljoenen resultaten kunnen zijn. Maar welke van deze miljoenen resultaten zijn relevant, interessant, waardig en betrouwbaar? Een mens kan daar makkelijker over oordelen dan een computer. Maar een mens kan niet alle pagina’s lezen binnen een seconde. Een zoekmachine wel.
Google zoeken in enkele seconden

Seo tips – Stap 1 Unieke content voor een specifieke doelgroep

Om hoger te scoren dien je in eerste instantie unieke content te leveren. Hoe doe je dat? Unieke content betekend “Nieuwe informatie”. Met nieuwe informatie bedoelen we natuurlijk niet dat je het wiel opnieuw hoeft uit te vinden. Met nieuwe informatie wordt bedoelt dat de pagina die je wilt laten opvallen op het internet vol zit met nuttige informatie waar lezers ook echt wat aan hebben en vervolgens aanzet om een actie te verrichten. Dat is uiteindelijk wat je wilt. Vervolgens bestaat de kans dat je pagina wordt gedeeld op andere websites of aanbevolen wordt aan anderen (nieuwe bezoekers). Nieuwe informatie is specifiek. Specifieke artikelen worden daarom ook sneller opgepikt vanaf een (nieuwe / kleine ) website door een zoekmachine als een algemeen artikel. Wees dus uniek en specifiek voor je doelgroep. Er zijn veel SEO tips te vinden op het internet waardoor jouw website zeker zal stijgen als je deze juist toepast.

Websites ranken niet, Pagina’s Ranken!

Seo tips – Stap 2 Maak de hoofdtitels duidelijk en interessant

Niet alleen de lezer vallen de hoofdtitels op maar een zoekmachine ook. Met hoofdtitels bedoelen we de h1, h2, h3 en ga zo maar door. De titel van de pagina moet gerelateerd zijn aan het onderwerp. Zo ziet niet alleen de lezer, maar nog belangrijker de zoekmachine dat de informatie in de alinea’s overeenkomt met het onderwerp waarover je het wilt hebben. Houdt in het achterhoofd: Websites ranken niet, Pagina’s Ranken!.

Seo tips – Stap 3 Beschrijf in de inhoud het zoekwoord

Wat veel schrijvers die niet van SEO weten fout doen, is dat ze het zoekwoord waar ze op gevonden willen worden niet vaak genoeg beschrijven in de tekst. Het is belangrijk dat de content of wel de inhoud van het desbetreffende artikel het zoekwoord bevat waarop je gevonden wilt worden.
seo tips zeokwoord in de inhoud

Een voorbeeld: Je hebt een pagina over watervalkranen. Ten eerste is dit een specifiek onderwerp. Want het hoofdonderwerp is in dit geval “Kraan, Kranen”. Maar specifiek “Waterval kranen”. In de tekst beschrijf je minimaal per 100 woorden 1x tot 2x per alinea het zoekwoord “Waterval kranen”. Zo weet de zoekmachine dat deze pagina in elke alinea relevantie toevoegt in de inhoud. Dit noemen ze ook wel Keyword Density. 1 van de belangijkste SEO tips is dan ook wel de Keyword Density.

Seo tips – Stap 4 Interne links en Backlinks toevoegen

Er is maar 1 nummer 1 positie. Hoe kom je daar? En wil je daar ook echt komen? Natuurlijk wil je daar komen, maar wat moet je daarvoor doen? Nou dat is nog wel een aardig werkje op zich. Veel webmaster willen hier niet echt mee bezig zijn. Maar deze stap is eigenlijk de meest belangrijke stap voor een website. Natuurlijk zijn er websites die niet gevonden willen worden, maar deze focussen zich dan ook niet op SEO. Door middel van deze seo tips willen we graag onze kennis met je delen zodat je op een snelle en eenvoudige manier jou website kunt opkrikken in de zoekmachines.

Backlinks: Links vanaf andere websites naar jou (specifieke pagina) toe.
Interne links: Links vanaf jou eigen pagina naar en andere pagina van jou website.

Backlinks en interne links zijn dus erg belangrijk. Het verschil tussen deze 2 is dat interne links gratis zijn. Backlinks kosten meestal geld. Het ligt aan jou budget hoeveel geld je wilt steken in backlinks. Om backlinks te krijgen kun je beginnen bij een web-directory of startpagina. Bij een web-directory en startpagina kun je meestal gratis een backlink krijgen. Bij een startpagina kun je een een dochterpagina aanvragen. Bijvoorbeeld watervalkranen.voorbeeld.nl. Er zijn in Nederland aardig wat startpagina website waar je kunt aanmelden om een dochterpagina te kunnen bemachtigen. Aanbevolen wordt wel dat je niet teveel van zulke startpagina links naar jou site moet hebben. Backlinks vanaf een blog of een website met autoriteit leveren op langer termijn veel betere resultaten op. De kosten om op een blog of een website met autoriteit te komen staan zijn ook vele malen hoger.

Seo tips – Stap 5 Meld je aan bij google

Een gratis tool van Google is de Google webmaster tool. Door middel van deze tool kun je jouw website analyseren. De statistieken zijn helaas niet realtime. Maar zo laat je wel zien aan google dat je jouw website graag wilt laten indexeren. Je wilt uiteindelijk wel gevonden worden. Aanmelden voor deze tool is gratis. Wanneer je deze stap van de SEO tips hebt gedaan zul je ook binnen enkele dagen zien dat jou website is geïndexeerd. Doe je dat niet, dan zal het een aantal weken kunnen duren voordat jou website geïndexeerd zal zijn.
Seo tips Google search console webmaster tools

Conclusie

Wanneer je deze top 5 seo tips hebt gebruikt zul je merken dat jou website beter zal gaan opvallen in Google. Je wilt op een natuurlijke manier opvallen en dat levert op langer termijn ook betere resultaten op. Houdt nog steeds in gedachten dat Websites Ranken niet, Pagina’s Ranken!