Scholieren hebben vuurwapen meegenomen naar school

vuurwapen-jeugd
HELLEVOETSLUIS – Twee scholieren van maar liefst 11 en 12 jaar oud uit Hellevoetsluis bleken een vuurwapen mee te hebben genomen naar school. Zij verklaarden zelf dat ze het wapen op een speelveldje in de buurt hebben gevonden. De scholieren zijn door de politie aangehouden en zijn aangezien hun jonge leeftijd ’s avonds weer vrijgelaten, zo meldde de politie.

De personeelsleden van de basisschool zelf had via andere scholieren gehoord dat deze twee vrienden een wapen bij zich hadden. Het wapen zat in de rugtas van de 12-jarige jongen, wel twijfelde het personeel eerst of het om een speelgoedpistool zou gaan of dat het wel een echt vuurwapen was. De politie werd wel direct ingelicht en inmiddels bleek dat het om een echt wapen ging. Er zaten zelfs patronen in het magazijn, maar waren gelukkig niet doorgeladen. De politie zelf is nog wel aan het uitzoeken of de kinderen zelf wisten of het om een echt wapen ging toen zij het meenamen naar school.

Het is al eerder voorgevallen dat scholieren vuurwapens meenamen naar school. Vaak waren deze uit kluizen van hun ouders gestolen of ergens gevonden/aangekocht. Nu was de politie er wel al van overtuigd dat de jongens geen kwaad wilde veroorzaken met dit vuurwapen. Een goed onderzoek is gestart om uit te zoeken waarom dit wapen op het speelveldje lag, met patronen erin. Ook zal worden uitgezocht of er al eerder mee geschoten is en/of misdaden mee gepleegd zijn. Eerdere voorvallen in andere landen en werelddelen hebben slachtoffers opgeleverd door jonge scholieren die een vuurwapen mee hadden naar school. Wel hadden deze de intentie om slachtoffers te maken, wat dit keer gelukkig niet het geval was.