Klachten uitspraken Geert Wilders over Marokkanen

geert-wilders
In Den Haag heeft het Bureau Discriminatiezaken 3 klachten ontvangen over de uitspraken van geert wilders. De PVV voorman is aan het licht gekomen bij het Landelijke Expertise Centrum Discriminatie (LECD) en vervolgens bij het openbaar ministerie. Tijdens een verkiezingscampagne sprak hij erover, dat de mensen die op hem stemmen kiezen voor een stad met minder lasten en het liefst ook met zo min mogelijk Marokkanen.

Hans Spekman de voorzitter van de PVDA zei vandaag dat hij over moet geven van deze uitspraken. De reactie van geert wilders luidde dat hij niet hoopte dat de heer Spekman het overgeven nalaat en eerst maar eens een schone trui aan moest trekken. Aan RTL heeft Wilders benadrukt dat hij dat Marokkanen liever het land uit ziet gaan omdat ze ondervertegenwoordigd zijn in statistieken met betrekking tot de bijstand en criminaliteit.

Meerdere Negatieve signalen

Het LECD heeft in Den Haag meerdere negatieve signalen gekregen doordat 3 mensen een ondertekende klacht hebben neergelegd en deze gaan door een normale procedure en bij dit soort meldingen word het direct door gestuurd aan het bureau in Den Haag. Er is verder ook nog geen informatie vrijgekomen met betrekking tot de uitspraak over de klachten.