Festival VS: Nederlandse man overleden

nederlanderoverledenfestival

Een man van 35 uit Nederland is overleden bij een festival in Austin in de Verenigde staten. Op Donderdag ochtend 13-03-2014 jl. De reden van het overlijden van de man komt door een aanrijding. De bestuurder van een auto reed in op het publiek en daarbij was een slachtoffer uit Nederland bij het festival South by SouthWest (SXSW).

Slachtoffers en doden bij festival

Het bedrijf Massive Music waarbij deze Nederlander werkte ( Steven Craenmehr) twitterde na zijn overlijden ”Met groot verdriet maken we bekende dat onze zeer goede vriend is omgekomen bij het festival SXSW”

Uit het politierapport bleek dat de man door een barricade heen is gereden. De automobilist is ingereden in de menigte die zich had verzameld bij de concertzaal The Mohawk. Daar zouden op dat moment verschillende optredens plaatsvinden. Er raakten daarbij 5 mensen zwaargewond met een kritieke toestand. Ook werden door de aanrijding een aantal optredens geannuleerd. De bestuurder die later opgepakt werd, bleek voor de politie op de vlucht te zijn geweest.

Delegatie Nederlandse artiesten

Onder de aanwezigen op het SXSW festival waren ook bekende Nederlandse artiesten aanwezig op het Festival in Austin Texas. Onder de muzikale delegatie Nederlandse artiestenwaren onder meer Kraak & Smaak, Mozes and The First Born, Mister and Mississippi en Traumahelikopter. Ook waren er Nederlandse filmakers aanwezig, organisatie van beeld en geluid en creatieve ondernemers op SXSW.