Debat gestart over Fred Teeven-deal

fred-teeven-belasting-deal
DEN HAAG – Donderdagmiddag is de tweede kamer begonnen met het debat over de Fred Teeven-deal die staatssecretaris is van Veiligheid en Justitie. Het debat gaat over een deal in 2000 die werd gesloten met een crimineel. Fred Teeven vervulde destijds de functie van officier van justitie.

Cees H. betaalde toen een bedrag van 750.000 gulden boete aan de staat tijdens de deal. De overheid zou hem vervolgens helpen hebben geholpen voor het witwassen van miljoenen guldens volgens hoogleraren belastingrecht in het programma Nieuwsuur deze week.

Minister Ivo Opstelten, die de baas is van Teeven reageerde hier al afgelopen dinsdagavond op. Zijn reactie was : ” het was in lijn met de huidige regelgeving”.

Wat moet de Nederlandse burger hier van denken?

“Wat moet de gewone Nederlandse burger hiervan denken”, vragen GroenLinks en de PVV zich af. Wie straf verdiend krijgt straf, wie veel straf verdient, krijgt geld, benadrukt Liesbeth van Tongeren. Er zijn verder ook vraagtekens over de belastingdienst met betrekking tot het achterhouden van informatie. De PVV vind dat dit soort zaken zeker belangrijk zijn om te onderzoeken en dat het achterhouden van de fiscus geen juiste beslissing was.