3,5 jaar cel Voor Duitse Club president

3-half-jaar-cel-duitset-president-bayern

De 62 jarige president van de voetbalclub Bayern München uit Hoeness moet voor 3,5 jaar naar de gevangenis voor het ontduiken van de belasting. De rechter in München heeft dat bepaald. De aanklager had zelfs meer dan 3,5 jaar geëist, maar de rechter heeft in plaats van de 5,5 jaar die geëist was door de aanklager 3,5 jaar opgelegd.

De club president heeft meer dan 27 miljoen euro achtergehouden voor de belastingdienst in Duitsland. Bijna al het geld is voortgevloeid uit de beurshandel en stond op geheime rekeningen in Zwitserland. Het geld wat op die rekeningen stond werd geen belasting over betaald.

Doordat de club president zichzelf heeft aangegeven aan de autoriteiten pleit de advocaat van Hoeness voor een voorwaardelijke celstraf. Helaas ging de rechtbank in Duitsland daar niet mee akkoord. Doordat er een artikel geplaatst werd in het blad “Stern” heeft Hoeness zichzelf vermoedelijk aangegeven, zonder dat artikel zou de oud-voetballer zichzelf waarschijnlijk niet hebben aangegeven, koppelde de rechter terug over het pleidooi van de advocaat.

Hoeness zou in hoger beroep kunnen gaan, maar volgens een verslaggever van Bild Zeitung, die aanwezig was in de zaal accepteerd hoeness waarschijnlijk het oordeel. Helemaal omdat Hoeness tijdens het oordeel, alleen maar naar de grond staarde en het oordeel zonder zichtbare reactie aanhoorde.