Zoektocht 2 broers in parijs voor de liquidatie charlie hebdo

De zoektocht naar de verdachten van de aanslag op het satirische weekblad Charlie Hebdo nadert zijn ontknoping. De twee mannen houden vrijdagochtend in het plaatsje Dammartin-en-Goële na een wilde achtervolging een onbekend aantal mensen gegijzeld in een bedrijfspand.

Bij een schotenwisseling in het plaatsje kwamen volgens mediaberichten minstens twee mensen om het leven en raakten twintig gewond. Justitie in Parijs herriep die berichten later. Er zouden geen doden zijn gevallen.

image

De gijzeling is op steenworp afstand van het Parijse vliegveld Charles de Gaulle. Het vliegverkeer wordt deels omgeleid. Aan de gijzeling ging een wilde achtervolging vooraf waarbij is geschoten. De twee mannen hadden vermoedelijk een auto gestolen. De politie zette de achtervolging in op een Peugeot 206. Onderhandelaars van de politie zouden in gesprek zijn met de verdachten.

De omgeving van Parijs is al dagen afgezet en er zijn bijna 90.000 agenten op de been om de daders van de aanslag op het satirische tijdschrift Charlie Hebdo in te rekenen. In Dammartin zijn vrijdagochtend duizend politiemensen in actie. Helikopters cirkelen boven het dorp. Mensen hebben opdracht gekregen binnen te blijven. De omgeving is zwaar beveiligd. Volgens een getuige was er binnen vijf minuten politie.