Eigen personeel vermoorden op gruwelijke wijze Nederlandse kroegbaas

Eigen personeel vermoorden op gruwelijke wijze Nederlandse kroegbaas

BANGKOK – In Thailand hebben twee mannen bekend de Nederlandse bareigenaar Fred Lelie te hebben vermoord. Op gruwelijke wijze hebben zij zijn keel doorgesneden en met meerdere messteken hem om het leven gebracht. De 67-jarige man werd bij zijn huis gevonden.

Fred Lelie woonde al geruime tijd met zijn Thaise vriendin samen. Hij runde een discotheek in Udon Thani, dichtbij Laos. Hij zou geregeld hebben opgeschept over zijn succesvolle discotheek en het geld en goud dat hij bezat. De verdachten N. en W. van 36 en 26 jaar oud hebben verklaard tegenover de Thaise recherche dat het om een wraakactie zou gaan.

De bedrijfsleider had de ex-werknemer W. ingehuurd om de Nederlander te vermoorden omdat eerstgenoemde ontslagen zou worden. De bedrijfsleider dacht zo een groot deel van de winsten van het bedrijf op te kunnen strijken. Lelie vertrok 1 maart ’s nachts bij zijn werk waarbij hij werd overvallen door voormalig personeelslid W.

In eerste instantie stak hij Fred in zijn zij waardoor een worsteling ontstond. Hierbij viel hij op de grond en werd zijn keel vervolgens doorgesneden, hij stierf daar ter plekke. Hij werd beroofd van duizend Thaise Bath die in zijn schoenen verborgen zaten. Het lichaam van de dode Nederlander werd bij de veranda van zijn huis gevonden.