Dode in chalet Ermelo gaat vermoedelijk om misdrijf

Dode in chalet Ermelo gaat vermoedelijk om misdrijf

ERMELO – Vrijdagavond werd in een chalet een dode man aangetroffen. Tijdens het blussen van de brand werd hij ontdekt. De politie stelde direct een groot onderzoek in om zijn doodsoorzaak vast te stellen. Het slachtoffer blijkt een 58-jarige man uit Amersfoort te zijn, genaamd Ton Kuijf, die vermoedelijk om het leven is gekomen door een misdrijf. De politie denkt dat een 28-jarige vrouw uit Kampen betrokken is bij de dood van deze man, zij is maandagochtend aangehouden.

Het recherche team
Nadat het de politie duidelijk werd dat er vermoedelijk sprake is van een misdrijf, hebben zij een team grootschalige opsporing opgeroepen om zorgvuldig te onderzoeken wat er in het chalet is gebeurd. Er werken vijfentwintig rechercheurs aan de zaak. De 28-jarige vrouw kon maandagochtend in Brabant aangehouden worden en is direct overgebracht naar het politie bureau in Zwolle. Ook sluit de politie meer aanhoudingen niet uit en de vrouw is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Brand
Vrijdagavond vlak voor 21:30 kreeg de meldkamer een melding binnen over een brand in Ermelo aan de Strokel. Tijdens het blussen troffen brandweerlieden het stoffelijk overschot aan in het chalet. De omgeving werd gelijk afgezet om een forensisch onderzoek te starten, zodat zij achter de oorzaak van het overlijden konden komen. Hoe de brand precies is ontstaan wordt nog altijd onderzocht.

Vermist
Vrijdag 14 maart werd het slachtoffer door zijn familie als vermist opgegeven. Na een etentje was hij nog altijd niet thuisgekomen. De nabestaanden zijn al geïnformeerd over het feit dat het Ton Kuijf is die aangetroffen is in het chalet aan de Strokel.

Tips
Het onderzoek naar wat er in het chalet in Ermelo heeft afgespeeld is nog altijd in volle gang. Als er mensen zijn die aan de Strokel of op het vakantiepark iets hebben gezien wat met de zaak te maken kan hebben, dan hoort de politie het graag via 0900-8844. Ook is het mogelijk om anoniem via 0800-7000 te bellen (Meld Misdaad Anoniem).

Auto
De Audi Q5 met kenteken 1-SZS-62 is nog altijd niet aangetroffen. Het gaat om een donkerblauwe Audi. Als er mensen zijn die deze auto hebben gezien of er meer over weten dan hoort de politie het graag.

Gerelateerde artikelen:
Brandend chalet eist dode in Ermelo
Mysterie identiteit dode man in chalet Ermelo