2 studenten opgepakt voor martelen van hond

2 studenten opgepakt voor martelen van hond

Hond gemarteld en boven biervat gehouden door twee studenten in Amerika. Ze zijn beiden aangehouden en zullen 2 April voor de rechter verschijnen.

Twee studenten zijn gearresteerd voor het martelen van een hond. De jongens van de State University zijn hiervan beschuldigd, nadat een foto van de hond viraal ging. Op deze foto is te zien dat de jongens tijdens een onschuldig feestje de hond aan zijn achterpoten vastpakken en boven een biervat houden. Dit is ook wel bekend als de “keg stand”. De andere jongen maakte gelijk een foto om deze vervolgens op Twitter te plaatsen.

Doordat foto’s veel worden gedeeld op deze welbekende sociale media site kregen dierenliefhebbers er direct lucht van. Dierenliefhebbers hebben de foto veelvuldig gedeeld en de politie kreeg hierdoor ook te zien wat er gaande was. De jongens zijn nu beschuldigd voor het martelen van het dier en zullen 2 April verschijnen voor de rechter. Een vriend van de twee jongens zegt echter dat het om een grap ging, “ik ken de puppy en eigenaar ervan en ze hebben hem niet mishandeld”, zo verklaarde hij. Ook werd verzekerd dat het dier geen alcohol heeft genuttigd.

Maya, de vier maanden oude pup maakt het op dit moment goed. Ze wordt verzorgd in het dierenasiel en het is nog altijd niet bekend of de eigenaar zijn hond terug krijgt. “Op de foto zelf is ook niet te zien of de hond daadwerkelijk dronken was en het zal dan ook waarschijnlijk om een uit de hand gelopen grap zijn gegaan”, zo meldt de politie.

Het is al vaker voorgekomen dat sociale media leidde naar de opsporing van dierenmishandelaars. Wij raden dan ook altijd aan dat als een soortgelijke foto als dit verschijnt op je Facebook of Twitter, je dit direct deelt of doorgeeft aan de politie. Gelukkig hebben ze dit keer weer de studenten op kunnen pakken voor het martelen van de vier maanden oude puppy Maya.