Onderwijzer pakt pestkop bij arm en wordt geschorst

Onderwijzer pakt pestkop bij arm en wordt geschorst

Omdat hij het voor vier gepeste kinderen opnam, is de onderwijzer uit Capelle aan den IJssel 1,5 week geschorst. De kinderen, in de leeftijd 8 en 9 jaar oud, waren de school ingevlucht nadat ze door oudere kinderen werden belaagd.

De leerkracht haastte zich naar buiten en sprak met de belagers, hierbij greep hij één van de pestkoppen stevig beet. De leraar mag maandag uiteindelijk weer beginnen, nadat hij zijn excuses aan één van de pestkoppen heeft aangeboden.

Jan Noordam, directeur van OBS West school stelt dat hij de onderwijzer op non-actief moest zetten vanwege het lopende onderzoek van de politie en het Openbaar Ministerie. Dit voorval deed zich op woensdagmiddag 5 maart voor.

‘De kinderen, van wie twee leerlingen van onze school, waren buiten op het schoolplein aan het spelen. Een groep van 12 kinderen, in de leeftijd van 10 tot 14 jaar vielen hun lastig. Ik vind het bewonderenswaardig dat de onderwijzer opgekomen is voor deze jonge kinderen.’

In een brief aan de ouders van de pestkop keurt diezelfde Directeur Noordam de actie van de onderwijzer – vooral het beetpakken van het kind – echter af. De zaak is nu afgedaan voor de politie en het Openbaar Ministerie, omdat de leraar toch heeft besloten een excuusbrief aan de pestkop te schrijven. De Algemene Onderwijsbond is witheet. ‘Dit is te gek voor woorden,’ meldt woordvoerder Liesbeth Verhegger. ‘Ik vind voor de volle 100 procent dat leerkrachten zeker moeten zijn dat de school en het bestuur 100 procent achter hen staan, vooral in dit soort gevallen.’