Neknominatie heeft tot nog meer doden geleidt

Neknominatie heeft tot nog meer doden geleidt

Het blijft nog altijd een bizar spel: De neknominatie. Eerder zijn al vier jongeren overleden door het uitvoeren van dit spelletje. Nu is er weer opnieuw iemand dood aan gegaan!

De 20-jarige jongen Bradley Eames werd door een vriend op Facebook genomineerd voor het spel. Hij mixte hierbij twee glazen gin met wat theezakjes en besloot in één keer alles op te drinken, voordat hij dit deed zei hij nog even: “This is how you drink (Dit is hoe je hoort te drinken)”. Een aantal bezorgde vrienden van hem hadden hem al laten weten dat het een gevaarlijk spel is, maar toch vond hij dat hij moest laten zien wie er de baas was.

Nadat hij de video uploadde reageerde hij er zelf op dat hij last van zijn buik kreeg. Even later is hij dood gevonden in zijn huis. Toch vertelde de politie aan de media dat de neknominatie niet tot zijn dood had geleid, even later bleek dit toch zo te zijn.

Een deskundige op het gebied van alcohol zegt:  “Twee glazen vol met sterke drank als gin zal gelijk staan aan 30 shots in één klap. Het is daarom dan ook extreem gevaarlijk om binnen twee minuten zoiets achterover te slaan. Ondanks de inmiddels al vijf doden met het spel “neknominatie” doen nog altijd veel jongeren hieraan mee.

TIP van de redactie: Alcohol heeft effect op je lichaam en geest. Het zal je losser en minder verlegen maken en tegelijkertijd brengt het risico’s met zich mee, vooral als je nog in de groei bent.

Bekijk hieronder even een aantal neknominaties zodat je weet wat voor gevaarlijk spel het kan zijn. Door zoveel alcohol te nuttigen in korte tijd kan het zijn dat je lichaam het niet aan kan.