Meisje (12) pleegt zelfmoord na jarenlang gepest te zijn

Meisje (12) pleegt zelfmoord na jarenlang gepest te zijn

Simone, een 12-jarig tienermeisje uit Maarheeze (Brabant) heeft gistermiddag een einde aan haar leven gemaakt. Jarenlang zou ze gepest zijn, zo meldt Omroep Brabant. Dit tragische nieuws is als een bom ingeslagen bij haar omgeving.

Het meisje sprong voor de trein in haar geboorteplaats Maarheeze. Buurtgenoten van Simone lieten weten dat zij al jaren een buitenbeentje was. ‘Op de lagere school werd ze al gepest. Dit speelt langer. Dit speelt jaren. Nooit kon ze goed meekomen. Dit heeft ze gedaan omdat zij werd gepest en het niet meer langer kon verdragen.’

School van Simone geschokt
De directie van de school waar het tienermeisje op zat heeft ook een rouwbericht online gezet.

‘Het trieste nieuws bereikte ons op Donderdagmiddag 13 maart, dat Simone, één van onze leerlingen, onverwachts overleed door zelfdoding. Ze was pas 12 jaar oud en zat in H1G. De medeleerlingen en ouders zijn ook geïnformeerd en zullen worden begeleid in rouwverwerking.

Intens leven wij mee met alle nabestaanden.

De Directie Philips van Horne’

Op de school waar Simone zat is ook een apart lokaal ingericht waar ze herdacht kan worden. ‘Een groot scherm heeft een haardvuur erop weergegeven met een foto van haar ernaast geplaatst’, legt de directeur Peter-Mathijs Linsen uit. ‘De klas waar zij in zat was een hechte groep. Zij trekken nu nog meer naar elkaar toe. Simone hoorde daarbij. Leraren zijn ook geschokt, zoiets hebben zij in nog geen veertig jaar meegemaakt.’

Burgemeester reageert
Burgemeester Marga Vermue van het dorpje Cranendonck waar ook Maarheeze onder valt heeft ook gereageerd via twitter. ‘Een zeer triest bericht uit Maarheeze; trein, aanrijding en veel te jong. Veel sterkte aan de familie, vrienden, hulpverleners en naasten. #medeleven, ‘ zo twittert zij.

Mensen gebruiken tegenwoordig vaak sociale media om hun medeleven te betuigen. Hierbij schreeuwen zij eigenlijk dat mensen moeten stoppen met anderen te pesten. Ook een twitteraar liet al weten: ‘Meisje uit Maarheeze is voor trein gesprongen na jarenlang gepest te zijn geweest. Ik ben er stil van. #stoppestennu’.