Mooiere tijger zal je niet snel tegenkomen

Mooiere tijger zal je niet snel tegenkomen

Al eeuwenlang zijn er naakte vrouwelijke vormen geschilderd door briljante kunstenaars. Maar die meesterwerken waren vaak op het doek en niet op het lichaam zelf. Kijk nu eens zelf naar de foto hier en je zult beseffen dat dit precies is wat er is gebeurd.

Voor deze tijger, zoals onze exclusieve foto laat zien, is niet alles wat het lijkt.. Je kijkt niet in de ogen van de tijger, maar op de ruggen van twee lenige modellen. En de kaak van dit prachtige beest is eigenlijk een welgevormde achterste van een derde. Dit unieke en volkomen kortstondige kunstwerk werd gemaakt door bodypainting kunstenaar Craig Tracy.

Op verzoek van een goed doel voor beschermde diersoorten ging Tracy aan de slag. De tijger is in de Verenigde Staten aan de top van de lijst van dieren die beschermd worden. En onder dit soort, tegelijkertijd de meest gevaarlijke en hoogstwaarschijnlijk al uitgestorven, de prachtige Zuid-Chinese tijger.

Deze liefdadigheid is toegewijd aan het doel ‘Spaar Chineze Tijgers’, zij vroegen Craig om zijn magie uit te voeren zodat hun lot kon worden gepubliceerd. Dit deed hij door drie modellen uit te nodigen in zijn studio in New Orleans. Door hun in de juiste posities te zetten zou hij in staat zijn om de vorm van het hoofd van een tijger te creëren.

De achtergrond was al ingekleurd en de modellen werden in verschillende fases geschilderd zoals deze foto laat zien. Het resulterende finale plaatje zou erbij helpen om geld in te zamelen voor dit goede doel. De Zuid-Chinese tijger wordt verondersteld al uitgestorven te zijn. De laatste waarneming van dit prachtige dier zou 25 jaar geleden zijn.