Malaysia Airlines vliegtuig vermist

Malaysia Airlines vliegtuig vermist

De vliegtuigmaatschappij Malaysia Airlines is het contact kwijt geraakt met een Boeing 777 op vrijdagnacht. De Vietnamese meldde dat het vliegtuig in de zee is gestort, maar de minister van vervoer ontkent dit echter.

Kort na  de eerste berichtgeving meldde de Vietnamese staatsmedia dat zij de officier van de marine misschien te vroeg gesproken heeft. Deze zou op zijn beurt hebben gezegd dat het toestel mogelijk gecrasht kan zijn bij het dicht in de buurt gelegen eiland.

De maatschappij heeft laten weten in een verklaring dat er maar liefst 239 mensen aan boord waren op het moment dat het vliegtuig vermist raakte. Waaronder twaalf personeelsleden en twee kleine kinderen. Ook was er een Nederlander aan boord.

Het vliegtuig hoorde van Kuala Lumpur naar China te reizen met nummer MH370. Zij zouden rond middernacht moeten landen. Al twee uur na contact werd het contact verbroken boven het Vietnamese luchtruim.

Contact verbroken
In de Vietnamese media werd gemeld dat de autoriteiten signalen hadden opgepikt. Een reddingsteam zou ongeveer 225 kilometer ten zuidwesten van Ca Mau de signalen hebben opgevangen.

China heeft in de zoektocht naar het vliegtuig meegeholpen. 160 van de in totaal 227 passagiers bleken Chinezen te zijn. In totaal zouden er 13 nationaliteiten aan boord zijn geweest. De vliegtuigmaatschappij heeft al contact opgenomen met alle familieleden.

Bezorgd
“Uiterst bezorgd zijn wij”, meldde de Chinese minister van Buitenlandse zaken. “We zullen er alles aan doen om de details zo snel mogelijk boven water te krijgen. Dit nieuws is als een klap aangekomen en we hopen met heel ons hard dat iedereen aan boord veilig is.”