1,4 Miljoen euro betaald voor Tibetaanse Mastiff

1,4 Miljoen euro betaald voor Tibetaanse Mastiff

Hoogstwaarschijnlijk zal het de hoogste prijs zijn die ooit betaald is voor een puppy. Bijna anderhalf miljoen euro is er neergelegd voor de Tibetaanse Mastiff tijdens een luxe huisdierenshow. Een ongekend bedrag natuurlijk.

Op het moment dat het nog jonkies zijn, zijn ze al groter dan een klein hert. Ze hebben uiteindelijk ook meer haar dan een bejaarde leeuw. Tijdens het uitlaten van het beest zal het gegarandeerd verbaasde blikken opleveren.

Veel kijkers vergaapten zich aan deze reuzenpuppy’s totdat een rijke Chinees besloot er één te kopen. Hij legde dit enorme geldbedrag ervoor neer en zal er wel heel veel hond voor terug krijgen!

tibetaansmusdDe Tibetaanse Mastiff, of ook wel Do-Khyi genoemd stamt vanuit de Himalaya en wordt door velen het oudste hondenras genoemd. Wetenschappelijk is dit nog altijd niet bewezen. Doordat Tibet in 1950 door China was afgesloten voor de buitenwereld, vermoeden experts dat deze reuzenachtige hond zich zonder verdere invloeden kon ontwikkelen.

De hond is weleens vaker te zien, zo ook op antieke wandtapijten en schilderijen. Andere verhalen stammen al vanuit 1271, toen Marco Polo door Azië trok om verslag uit te brengen over deze Tibetaanse Mastiff. Kynologen vermoeden dat de Mastiff de voorouder is van alle dogachtige honden.

Uiterlijke kenmerken
De Tibetaanse Mastiff is een grote, zeer krachtige hond. Hij komt in de kleuren zwart, blauw, goud en wit voor. De vacht is van zeer grote densiteit en de ondervacht is extreem sterk. Deze vecht is tegen elk weer bestand. Bij de reuen zijn de haren rondom de kop en nek vooral manen, vaak groter dan dat van een bejaarde leeuw.

Karakter
Dit beest is zeer gesteld op zijn eigen mensen en tolerant naar kinderen toe. Hij laat zijn genegenheid niet vaak uitbundig blijken. Hij zal onverschillig en terughoudend zijn tegenover vreemden. Het is een perfect dier om als waak hond te hebben, al is hij niet erg agressief. Hij is gehoorzaam wanneer het hem zelf uitkomst, zeer eigenwijs, koppig en zal altijd het laatste woord willen hebben.