Amber Alert om vermissing Pedro (9 jr) uit Amsterdam

Amber Alert om vermissing Pedro (9 jr) uit Amsterdam

AMSTERDAM – De politie is maandag een grote zoektocht gestart naar de spoorloos verdwenen Pedro Ates. Even voor middernacht werd er een Amber Alert verzonden.

Pedro Ates is al sinds 8 uur maandagochtend spoorloos, vanaf het moment dat hij vertrok vanaf Penninkshof in Amsterdam-Osdorp.

Hij was op weg naar school in Badhoevedorp, maar is daar nooit aangekomen. ’S middags viel de vermissing pas op, toen hij nog altijd niet thuis kwam. Zijn ouders zijn eerst nog enkele uren zelf op zoek gegaan, maar zijn om negen uur naar de politie toegestapt. Vanwege de taalproblemen duurde het ook nog enige tijd voordat de politie alle informatie over de vermiste Pedro in kaart had.

Pedro is 1.43 m lang en heeft bruin haar. Op het moment dat hij verdween droeg hij een blauwe nylon jack, Nike schoenen en was hij in het bezit van een blauw rugzakje. Hij reed op een Gazelle fiets met blauwe accenten.

Zorgelijke situatie
pedro-atesDe politie spreekt van een zorgelijke situatie. Volgens hem zullen allerlei middelen ingezet worden om het jongetje weer terug te vinden. Op dit moment tast de politie nog altijd in het duister. Eerder op de avond had de politie ook al een melding van Burgernet uitgedaan, maar dit leverde geen informatie op. ‘Vandaar dat nu het Amber Alert is uitgegeven.’

Vanwege het late tijdstip is er een zogeheten nacht amber alert verstuurd. Dit bericht komt per sms binnen bij ongeveer 175.000 mensen die zich hiervoor hebben opgegeven. Er zal geen waarschuwing op matrixborden boven snelwegen worden geplaatst. Dit middel zal alleen ingezet worden als er aanwijzingen zijn, dat het om een ontvoering zal gaan, en als gegevens over een vluchtauto en de dader bekend zouden zijn.

Volgens Frank Hoen, één van de oprichters van het bedrijf Amber Alert Nederland – zijn ook de autoriteiten in Duitsland en België over Pedro Ates zijn verdwijning op de hoogte gebracht. De foto en nadere persoonlijke gegevens over de vermiste Amsterdammer zijn inmiddels wel op borden bij Duitse treinstations in de grensstreek te zien. Verder is er een Europees Amber Alert-platform gealarmeerd.