Feyenoord verzekerd van deelname aan voorronde Champions League

Feyenoord is zeker van een plaatsje in de voorrondes van de Champions League. Er is weer een goede zege behaald door Feyenoord. Vorige week wonnen zij al soepeltjes van FC Groningen en Zondagmiddag moest opnieuw een voetbalclub uit het noorden eraan geloven. Het team van Ronald Koeman versloeg in De Kuip SC Heerenveen met 2-0 om zo op de tweede plek in de Eredivisie te staan.

Kort na de rust leidde een overtreding op Terence Kongolo tot een doelpunt. Er werd een vrije trap toegekend waarop Ruud Vormer de bal in het doel wist te krijgen. Heerenveen kon de eerste helft nog wel stand houden tegen het op dit moment gewijzigde Feyenoord.

Na de rust was Heerenveen niet bestand tegen het goed spelende Feyenoord. Nadat Vormer al een treffer had gemaakt, volgde Lex Immers ook om er 2-0 van te maken.

Marco van Basten geïrriteerd
Nadat Christian Kum een rode kaart kreeg voor het vloeren van Ruben Schaken was Marco van Basten erg geïrriteerd. Hij werd kwaad om het feit dat de scheidsrechter behalve een penalty, ook een rode kaart gaf.

Door deze zege op SC Heerenveen staat Feyenoord nog altijd op de tweede plek in de Eredivisie. Dit is goed voor een plaatsje in de voorrondes van de Champions League. De achterstand op Vitesse en FC Twente is één punt.