Harderwijkse Chiara van Zeijderveld vermist

Harderwijkse Chiara van Zeijderveld vermist

HARDERWIJK – Chiara van Zeijderveld is sinds afgelopen maandag verdwenen uit de instelling in Zetten. De 17-jarige uit Harderwijk  heeft lang donkerblond sluik haar, een blanke huidskleur en is ongeveer 1.67 m lang. Ze heeft een normaal slank postuur en een tatoeage van een Latijnse tekst aan de binnenkant van één van haar polsen.

Op het moment dat ze verdween droeg ze een beige legging, zwart shirt, een zwarte jas en zwarte Nike schoenen. Haar ouders zijn erg ongerust.

Als je een tip hebt over deze zaak of heb je haar na maandag 11 maart nog gezien, dan kan je contact opnemen met de politie via 0800-6070.

 • Mark

  Huppakee, weer een vermissing, en weer uit een instelling weggelopen… Vindt je het gek? Zetten is een gesloten instelling. Een regulier internaat is al slecht in de ‘individuele behandeling’ van een jongere. In gesloten is het nog wat extremer, in principe zowat een gevangenis. – Het spijt me, maar zoals het er nu aan toe gaat binnen de jeugdzorg, verbaasd het me niets dat er zoveel jongeren weglopen. Als je ook maar een kwartier te laat terug bent, sta je al op de telex. Ooh en geloof mij, ik heb 10 jaar ervaring met hoe zo’n instelling jou kapot maakt. Je komt daar als een onschuldig kind van 9, nietswetend van de wereld, er wordt een schijnwerkelijkheid met de paplepel aan jou gevoerd, alles moet ‘pedagogisch verantwoord’, dus niet ‘intellectueel verantwoord’. Drie uur lang voor straf achter het bord staan op school is belangrijker dan je schoolwerk maken. Tevens kun je enorme twijfels trekken bij wat ‘pedagogisch verantwoord’ betekent. Ze smijten enorm met deze term, maar in principe worden alle jongeren hetzelfde behandeld (er wordt dus niet afgestemd op een individu), en in vele gevallen is de behandeling afgestemd op het behandelen van straat tuig uit de Randstad, terwijl er ook veel jongeren wonen die andere problemen hebben, zoals ADHD, ADD, ASS, etc, waar ‘Agressie Regulatie Training’ echt niet voor nodig is.

  • Jojo

   In zetten zitten meer afdelingen dan alleen een gesloten afdeling, en ik weet niet hou oud jj bent, maar er bestaan ook veel goede instellingen. Je wordt niet opgenomen voor je zweetvoeten…

   • liset

    Schijnbaar heb jíj niet veel ervaring met instellingen/instanties….

    • reddy

     Mark heeft gelijk. Kinderen die in zo’n instelling zitten worden behandeld alsof ze idioten zijn. Het lijkt wel een kostschool. vind het niet raar dat die tieners daar weglopen. Geef ze ook groot gelijk.

     @Jojo jij hebt blijkbaar geen enkel verstand van zo’n instelling 😉

     • Mensenkinderen

      De uitspraak “je zit er niet voor je zweetvoeten” is een veel gehoorde uitspraak binnen de jeugdzorg. Zowel door de client zelf als de begeleiding.
      En ik ben het deels met iedereen eens. Een instelling staat niet in vergelijking met een “veilige” thuishaven. Dat zou het ook niet kunnen vervangen.
      Maar wanneer een jongere uit huis wordt geplaatst is er al heel wat vooraf gegaan. Een jongere komt ook niet zomaar in een gesloten inrichting.
      Daarnaast is de leeftijd waar je mee te maken heb ook niet de makkelijkste. De pubertijd zorgt voor veel afkeer naar alles en iedereen. Wie is er als kind nou niet boos weg gelopen?! Ondanks wat een kind mee maakt thuis kiest een kind altijd voor zijn ouders/huis. Daar kun je niks aan veranderen. Je onderschat de taak van de begeleiding. Reken maar dat dit geen makkelijke taak is. En vergeet niet dat elke begeleider anders is.

      Ik werk zelf in de jeugdzorg en de jongeren waar je de grootste strijd mee hebt zijn vaak het meest dankbaar naar de begeleiding toe. Dat zullen ze nooit laten merken. Dit merk je pas op de dag dat zij worden overgeplaatst. Dan kunnen ze hun rol los laten en hebben ze op die locatie niets meer te verliezen naar hun mede cliënten.

  • liset

   Idd mark…..het loopt de spuigaten uit!
   En allemaal ‘in het belang van het kind’…
   Pff..

   • Fren

    Inderdaad ook weer zo’n typische zin van BJZ…..In het belang van het kind!!! Krijg alweer lichtelijke braakneigingen..

 • jessieca

  Mark heeft helemaal gelijk

 • TM

  Nou, in de afgelopen jaren is er veel veranderd binnen dit soort instellingen. Ik heb er nooit verbleven dus ik kan me onmogelijk een oordeel vormen, behalve dat het sowieso een schrijnende situatie is dat een kind binnen zo’n instelling moet verblijven.

 • geoffrey

  hallo ik ben geoffrey bijna 22 jaar
  en ik zie allemaal comments onder dit bericht waarvan ik bij mezelf denk je weet er niets van want je hebt er nog nooit gezeten ik ben vanaf mijn 12de uit huis gezet en ik weet hoe het er aan toe gaat en ik geef mark echt duidelijk GEEN gelijk sorry maar straattuig van de randstad alleen maar op groepen klopt niks van in al die jaren dat ik op groepen zit ben ik 1 iemand tegengekomen uit randstad en begeleiders doen hun uiterste best om iedereen te begeleiden dat gaat soms alleen moeilijk want als er 8 mensen zijn en 2 a 3 begeleiders voor die 8 mensen en er gebeurd wat met 7 van de 8 mensen hoe willen 3 begeleiders dat even gauw gauw gaan oplossen
  weet je wat ik vind ik vind dat mensen veel te makkelijk nadenken bij dit soort dingen je hoort het een en ander van iemand en dan zeg je ook maar meteen dat het zo is terwijl je er geen greintje verstand van hebt

  • Klaas K Vaak

   Nog nooit van interpunctie gehoord?

 • Sientje Moes-dielemans

  Ben en kan mij bij mark aan sluiten mark ben het met je eens

 • Dennis

  15-04-2019 5 jaar later freaky

  Snelwegdrama – De Nederlandse vrouw die zaterdag op snelweg bij Bad Bentheim om het leven kwam is de 22-jarige Chiara van Zeijderveld uit Ermelo. Dit heeft een woordvoerder van de Duitse snelwegpolitie vanochtend bevestigd. Chiara verongelukte toen zij na een ruzie uit een op de vluchtstrook stil gezette auto stapte, op de rijbaan liep en vervolgens werd overreden.